Let op je voeding tijdens een burn-out!

Heb je een burn-out en mocht je nog niet bij de huisarts zijn geweest, ga! Laat even bloedprikken, want het kan zijn dat door jouw situatie je reserves op zijn gegaan. Vraag aan je huisarts om een algemeen bloedbeeld te prikken waarin je zeker ijzer, vitamine B12, vitamine D en magnesium meeneemt.

Mocht je ergens iets tekortkomen, dan kun je dit aanvullen door voeding of supplementen. Kies voor natuurlijke supplementen van de reformwinkel. Die hebben geen chemisch proces ondergaan en hiervan neem je meer op, omdat je niet eerst dit chemische proces weer hoeft af te breken in je darmen.

Als je een tijdje een supplement neemt of je past je voeding aan en je merkt te weinig vooruitgang; dan kan dit te maken hebben met je darmflora. Ook al heb je geen darmklachten, zorg dan dat je een tijdje pro-biotica neemt zodat je ook echt de vitamines goed opneemt.  Tip: mocht je een vitamine te kort hebben, dan is het interessant om eens te googelen welke vitamines dragers zijn voor andere vitamines.  Bij een tekort aan ijzer is vitamine c bijvoorbeeld belangrijk en zo heeft iedere vitamine een hulpje.