Wat kun je doen om meer bewust om te gaan met je gezondheid?

Er is uiteraard al veel geschreven over je bewuster in het leven te staan en dus bewuster te werken aan je gezondheid.

Daar wil ik nog wel een en ander aan toevoegen.

Als Natuurgeneeskundig Therapeut kijk ik op een holistische wijze naar de gezondheid van mensen die in mijn praktijk komen. Ik combineer de Psyche, het lichaam en de ziel (zielebeleving; oftewel wat zegt mij een klacht en wat kan ik verbeteren). Ik denk dat mocht je bewuster willen omgaan met je gezondheid, je vanuit deze 3 eenheid zou moeten kijken.

Als Therapeut weet ik dat het niet losstaat van elkaar. De psyche beinvloedt het lichaam en andersom. Hoe vaak maken mensen niet iets emotioneels mee en krijgen een lichamelijke reactie?

Hoe vaak maken mensen niet iets fysieks mee en merken ze dat dit ook doorwerkt op de psyche?

De oude spreekwoorden; wat haal je op je schouders, iets spuugzat zijn enz. die zijn zo gek nog niet.

Op deze site wil ik de gezondheid benaderen vanuit deze 3 eenheid.

Hoe kun je je lijf gezond houden en hoe kun je je psyche gezond houden zodat dit effect heeft op elkaar en wat kun je leren van situaties die daarmee te maken hebben. De Topics die je op deze site kunt vinden zijn als volgt;

Qua lichaam

Rust pakken op zijn tijd, echt helemaal niks doen

Ontstressen

Goede voeding

Het nemen van supplementen daar waar je die tekortkomt

Regelmatig bewegen

Genoeg water drinken

Beperken van alchohol en nicotine enz.

Goed voor jezelf zorgen

Qua Psyche

Rust pakken op zn tijd, echt helemaal niks doen

Ontstressen

Het volgen van je passie

Een goed support-team om je heen hebben

Het nemen van supplementen daar waar je die tekortkomt.

Goed voor jezelf zorgen