Het immuunsysteem versterken

In deze tijd wordt veel gepraat over het immuunsysteem en hoe belangrijk dat is om ziektes, virussen e.d. te bestrijden. Maar weet jij hoe sterk jouw immuunsysteem is? Niemand die je dat kan vertellen en dat zou toch anders moeten kunnen.

Naar mijn mening zou er een een immuniteitstest moeten komen, waarmee je makkelijk kunt (laten) meten hoe je immuunsysteem ervoor staat. Dan kunnen mensen zich sterker maken door gericht hun immuunsysteem te versterken en dit regelmatig te meten!  

In de oncologie wordt na chemo (waarom eigenlijk niet ervoor ook al?) immunotherapie ingezet. Op deze manier horen wij naar onze gezondheid te gaan kijken! En op deze manier horen de complementaire (alternatieve) zorg en de reguliere zorg elkaar te versterken. Het liefst zo natuurlijk mogelijk.

Ook de ouderenzorg en de zorg voor bepaalde groepen “zwakke” patiënten moet hierop worden aangepast! We willen weten welk deel moet worden versterkt en daar zijn nu onderzoeken naar in Australië! Dat is heel goed nieuws.

Zelf je immuunsysteem versterken

Je kunt zelf al heel veel doen om je immuunsysteem te versterken;

Vitamine C in combinatie met Zink en vitamine D (of nog beter lekker veel in de buitenlucht zijn) heeft al heel veel effect.

Goed slapen, voldoende bewegen en goede voeding is essentieel. Eet seizoensgericht en als het kan van een biologische tuinder, zodat wat je eet voldoende vitamines bevat.

Drink voldoende water en vergeet niet om stress te verminderen!

Een positieve mindset werkt mee aan een sterk immuunsysteem! Dus lach, heb plezier, geniet van de kleine dingen van het leven en laat je immuunsysteem maar lekker sterk worden.